ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL

ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL
logotip provisional

dimarts, 9 de setembre del 2008

L'ONU RECOMANA REDUIR EL CONSUM DE CARN PER A LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

PROPOSTA DEL PRESIDENT DEL IPCC
L'ONU recomana reduir el consum de carn per a lluitar contra el canvi climàtic
Abstenir-se per a menjar carn almenys un dia a la setmana pot ser un sacrifici personal eficaç per a combatre el canvi climàtic. Aquesta és la recomanació que acaba de proposar el doctor Rajendra Pachauri, president del Panell d'Experts del Canvi Climàtic de Nacions Unides (IPCC), i guanyador del Premie Nobel de la Pau en 2007 al costat del ex vicepresident d'EEUU, AL Gore.
En declaracions que va publicar ahir el dominical britànic The Observer, Pachauri explica que reduir el consum de carn pot contribuir a la lluita contra l'escalfament global perquè la criança de bestiar provoca emissions de gasos d'efecte hivernacle, desforestació i altres problemes ambientals.
Pachauri, que acaba de ser reelegit com president del panell del canvi climàtic de l'ONU per a un segon mandat de sis anys, considera que resulta més fàcil canviar els hàbits alimentàris que els de transport, donat la forta inclinació al cotxe particular. Per aqueixa raó, el doctor Pachauri, que és vegetarià, recomana «renunciar a la carn durant un dia a la setmana, inicialment, i després anar reduint a partir