ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL

ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL
logotip provisional

dimecres, 30 de juliol del 2008

L'ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL - AALQ DE VINARÒS DENUNCIA QUE EL PREU DE LA SELECTIVITAT PUJA FINS A 300 EUROS PER ALS ESTUDIANTS

L’ ASSOCIACIÓ D’ALUMNES DE L’IES LEOPOLDO QUEROL-AALQ DENUNCIA QUE EL PREU DE LA SELECTIVITAT PUJA FINS A 300 EUROS PER ALS ESTUDIANTS DE FORA DE LA CAPITAL PROVINCIAL

L'Associació d'Alumnes de l'IES Leopoldo Querol (AALQ) denuncia que per a un estudiant que finalitza segon de batxillerat presentar-se a la prova d'accés a la universitat (PAAU) pot tenir dos fronts contra els quals lluitar que li poden eixir molt cars. Un primer front acadèmic i un segon front l'econòmic.
“Tot alumne que vulgue presentar-se a les proves de selectivitat ha d'abonar 41'53 euros que serien les taxes corresponents al títol de batxillerat, i a part 64'08 euros que serien les taxes de l'examen de selectivitat. Això ja suposa 100 euros en despeses administratives. Però aquí no acaba la cosa".
Un alumne de Vinaròs, opta per buscar algun allotjament en la ciutat per a quedar-se aquests tres dies, i no haver d'anar i tornar cada dia per les dificultats de no comptar amb bones comunicacions ni trens de rodalies. Com la ciutat de Castelló NO disposa d'albergs juvenils no els queda més remei que buscar un hotel. I els preus per a un hotel senzill per a una estada de tres nits, no baixa dels 80 euros. A això cal sumar-li els desdejunis. De moment entre allotjament i despeses administratives ja tenim 200 euros.
Aquests tres dies l'estudiant també haurà de menjar i sopar. Això suposa uns 70 euros més. I no es pot oblidar una despesa també important el transport de la seva localitat a Castelló. Aquests són uns 15 euros per trajecte. Que si contem un d'anada i un de tornada ascendeix a 30 euros. Així que entre la manutenció i el transport tenim un total de 100 euros més, que sumats a les despeses d'allotjament i a les despeses administratives tenim com a mínim 300 euros.
Un estudiant que resideix a Castelló solament ha d'abonar les despeses administratives, que suposen, com ja hem dit uns 100 euros. I desafortunadament molts estudiants de la resta de la província poden arribar a pagar per presentar-se a aquestes proves fins a més del triple.
EXIGIM la retirada del pagament de les taxes per a la prova de selectivitat. Igual que també demandem la necessitat que en pròximes convocatòries davant la manca de trens de rodalies sigue possible gestionar espais d'allotjament en la ciutat de Castelló per a joves que no siguen de la localitat. Igual que també organitzar un punt de celebració de les proves de selectivitat en alguna localitat del nord de la província. Podent així garantir per igual l'accés a aquest tipus de proves per a tots els estudiants de la província.
Recordem que la selectivitat no és un capritx, sinó que és una necessitat. Si vols anar a una universitat pública has de presentar-te a les PAAU