ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL

ASSOCIACIÓ D'ALUMNES DE L'IES LEOPOLDO QUEROL
logotip provisional

dimarts, 26 d’agost del 2008

TORNA FÍSICA o QUÍMICA

Castelló de la Plana
R. Stefan Lukic’ President de l’Associació d’Alumnes del IES Francesc Rivalta de Castelló

L'Associació d'Alumnes de l'IES Francisco Ribalta AAFRARI sol·licita la retirada immediata de la sèrie "Física o Química" que s'emet actualment en Antena3
AAFRARI sol·licita la retirada immediata de la sèrie ja que considera que aquesta totalment desproporcionada, exagera i denigra repetidament la imatge de la joventut actual. Des del primer moment les drogues, l'alcohol, la violència, i sobretot el sexe estan presents al llarg de tota la sèrie.
Malgrat que l'institut en el qual es porta a terme la sèrie és concertat (i no públic, ja que hi ha diversos detalls que delaten aquest fet) també el fet que no es diga en cap moment que és concertat ataca greument la imatge de l'ensenyament públic, ja que es pot donar el cas que sorgisquen comentaris arran de la sèrie de l'estil: "això en l'escola privada i concertada no passa".
Els joves estem farts de la imatge que es dóna de nosaltres per part de la societat en general, i que es plasma clarísimamente en aquesta sèrie. Però no podem permetre aquest tipus d'atacs. Se'ns titlla contínuament d'obsessos sexuals, de drogoaddictes, d'alcohòlics, de violents, d'insolidaris, de maleducats, de fracassats escolars i un llarg etcètera. Aquesta sèrie no fa sols que difondre una imatge pèssima de la joventut actual. I una imatge també pèssima del professorat i de les famílies. Les quals no apareixen absolutament en la sèrie.

I el realment sorprenent d'aquesta sèrie és que a la franja d'edat a la qual va destinada és segons la pròpia cadena: per a més de set anys. No pensem que per a xiquets de set anys siga adequat veure per exemple com s'insinua una fel·lació, o per exemple veure com a un xiquet immigrant xinès se li pinta amb un spray i un dels seus professors no li incita que denuncie, sinó que és més, li diu a l'alumne que ha estat acorralat: "que el millor serà deixar-lo passar....". No oblidem que la televisió juga avui dia un paper socializador molt important. I hem de demanar i exigir a les televisions un poc més de autocontrol. No podem permetre que series com aquestes ataquen tan greument als joves d'avui dia. I menys podem permetre que vagen destinades a un públic fàcilment influenciable, i que fàcilment pot arribar a copiar els models que veu en la televisió.

Per tot això AAFRARI sol·licita la retirada immediata d'aquesta sèrie. I que també siga retirada la sèrie de la pàgina Web d'antena 3. En la qual estan accessibles a qualsevol menor, en qualsevol moment, i des de qualsevol lloc.
La segona notícia ens produeix satisfacció. La nostra joventut es mou i analitza el que veu. Els alumnes de l'Institut Ribalta, del que tan grats records guarde, protesten per la imatge que es dóna sobre la joventut en una sèrie de televisió i exigeixen la desaparició de la mateixa de la graella televisiva.

MVR.-Vinaròs
La resposta de l’ AALQ

Proliferen en els diferents canals de televisió les sèries d'estudiants majoritàriament pertanyents a escoles privades, en les quals es produeixen situacions i problemes en uns casos totalment allunyats de la realitat d'un centre educatiu i en uns altres en els quals el conflicte es resol bé amb grans dosis de moralina, o per contra s'accepten solucions que, com bé diuen els propis companys del Ribalta, no mostren pautes normals de comportament.

Per això, vull felicitar als companys del Ribalta per la seua actuació. Als responsables de l'associació d'alumnes per la seua capacitat de mobilitzar i transmetre la necessitat de canviar aqueixa imatge negativa de la joventut. I al professorat, que ens continua educant en valors, d'entre els quals eixirà la nostra futura societat. Futurs valors en els quals la societat posa la seua esperança, perquè confien en nosaltres, en nosaltres els adolescents, en la nostra capacitat per a ser crítics, per a analitzar i valorar, perquè, a pesar d'aquesta imatge negativa que en ocasions projecten sobre nosaltres. Volem que ser autèntics ciutadans i ciutadanes educats en la llibertat, en el respecte mutu i en la igualtat.